Μιχάλης Χριστοδουλίδης: Η υπερφορολόγηση ήταν επιλογή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Άλλη μια εξαπάτηση. Μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ότι η υπερφορολόγηση ήταν επιλογή
της σημερινής κυβέρνησης, έρχεται και η Επίτροπος Απασχόλησης, Marianne Tyssen, να ξεκαθαρίσει ότι οι κοινωνικές παροχές που καταργήθηκαν, ήταν επίσης μετά από επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Κάποια στιγμή πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι η υπερφορολόγηση ήταν καθαρά πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και δεν επιβλήθηκε από τους ξένους, όπως αρέσκονται να το διατυμπανίζουν για να ρίχνουν το ανάθεμα σε αυτούς. 

Αντί να μειώσουν την φορολογία για να ενισχύσουν την επενδυτική και αναπτυξιακή πορεία της χώρας, προτίμησαν την αέναη περιδίνηση, τρώγοντας ότι απέμεινε από τις σάρκες της μικρομεσαίας τάξης. 

Οι άνθρωποι άσχετοι και ανίδεοι, από το πως μια κοινωνία μπορεί να προοδεύσει και από το πως πρέπει να θέσει τα θεμέλια για μια οικονομική ανάκαμψη κάτω από προγράμματα λιτότητας, προτίμησαν να τραβήξουν τα ‘’σωληνάκια’’ της μικρομεσαίας τάξης, διότι απλά πίστευαν και συνεχίζουν να πιστεύουν ότι για όλα τα δεινά αυτής της χώρας φταίει αυτή η ‘’άπληστη’’ και ‘’καπιταλιστική τάξη’’, δηλαδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, δηλαδή η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, οπότε πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά, μετατρέποντας την και αυτή σε μια τάξη ‘’προλετάριων’’ που θα καταλήξει να σιτίζεται και εν γένει να βιοπορεί μέσα από κρατικά βοηθήματα, επιδόματα και συσσίτια. 

Το παράδοξο είναι ότι ακόμα και για το ‘’προλεταριακό’’ κοινό τους, που θεωρεί ότι τους στηρίζει, έκοψαν και τα ελάχιστα κοινωνικά επιδόματα (ΕΚΑΣ, αναπηρικά, πολυτεκνικά) που υπήρχαν πριν την εξαπάτηση του ελληνικού λαού τον Σεπτέμβρη του 2015, με την υποσχετική ότι το 2018 η χώρα θα βγει από το τούνελ της μνημονιακής δυστυχίας. 

Το μεγαλύτερο ψέμα και η μεγαλύτερη αυταπάτη, είναι ότι το 2018 η χώρα θα βγει από το 4ο μνημόνιο και θα εισέλθει σε μια νέα era, την λεγόμενη μεταμνημονιακή. 
Το μόνο σίγουρο είναι, ότι αυτή η κυβέρνηση εάν παραμείνει περαιτέρω στο τιμόνι της εξουσίας, το μόνο που θα καταφέρει θα είναι η είσοδος μας σε ένα νέο πρόγραμμα που δεν θα το ονομάσουν μνημόνιο, αλλά πρόγραμμα δημοσιονομικής εποπτείας ή πιστοληπτική γραμμή στήριξης ‘’τοξικομανών’’ ή ότι άλλο σκαρφιστούν, όπως εξάλλου συνηθίζουν να βαπτίζουν το κρέας ψάρι.

Μιχάλης Χριστοδουλίδης 
Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός-Σμήναρχος ε.α Διπλ. Μηχανικός Αεροσκαφών ΣΜΑ – Ενεργειακός Επιθεωρητής και Τομεάρχης Ενέργειας και Υποδομών του Μετώπου Νίκης

Μέτωπο Νίκης




Σχόλια