Αύριο, 5 Μαΐου η έναρξη του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φοιτητών Αρχαιολογίας - Πρόσκληση

Γράφει η Αλεξάνδρα Καπετάνιου*

Το πολυσυζητημένο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Αρχαιολογίας (ΠΣΦΑ) θα συνεχίσει επιτυχώς την πορεία του και φέτος


Η συμβολή των φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υπήρξε καθοριστική στο 4ο ΠΣΦΑ, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2016 με θέμα: «Η Δική μας Αρχαιολογία. Διεπιστημονικές και Κοινωνικές Προσεγγίσεις». Εκεί κατάφεραν να κερδίσουν τη διοργάνωση του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου Φοιτητών Αρχαιολογίας.
Το 5ο ΠΣΦΑ αναμένεται να ξεκινήσει στις 5 Μαΐου με διάρκεια τριών ημερών (έως 7 Μαΐου). Θα λάβει χώρα στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην πόλη της Καλαμάτας. Το θέμα του συνεδρίου:
Σῆμα Πολύτροπον
«Ένα διεπιστημονικό αρχαιολογικό ταξίδι από τον κόσμο των συμβόλων στην πράξη της ερμηνείας».

Πρόκειται για ένα σύντομο αρχαιολογικό ταξίδι διαθεματικό και διεπιστημονικό με σημείο αναφοράς υλικά ή άυλα σύμβολα αρχαιολογικής προέλευσης. Απώτερος στόχος του ταξιδιού: πρώτα η κατανόηση και ύστερα η ερμηνεία στο πλαίσιο της Επιστήμης της Αρχαιολογίας.
Οι φοιτητές φαίνεται ότι υποστήριξαν το θέμα, καθώς η ανταπόκριση ήταν άμεση, με αποτέλεσμα τις πολυάριθμες συμμετοχές. Στο Αμφιθέατρο Ν. Πολίτης θα ενωθούν φοιτητές Αρχαιολογίας από όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας με σκοπό τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων.
Αυτό το τριήμερο όσοι βρεθούν στο 5ο ΠΣΦΑ θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν ομιλητές σε διάφορους τομείς που σχετίζονται άμεσα και έμμεσα με την αρχαιολογία. Επίσης, θα υπάρχουν επιτοίχειες δημοσιεύσεις (poster) με ποικιλία θεμάτων.
Το συνέδριο οργανώνεται από τους φοιτητές υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αξιοσημείωτη ήταν και η βοήθεια των χορηγών που θα υποστήριξαν το συνέδριο.
Για την απλή παρακολούθηση του συνεδρίου δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Το Επίσημο Πρόγραμμα του φετινού Συνεδρίου είναι διαθέσιμο στην Ιστοσελίδα μας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την Ιστοσελίδα του Συνεδρίου:

*Αλεξάνδρα Καπετάνιου,
Τελειόφοιτη φοιτήτρια Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών,
Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 5ου Π.Σ.Φ.Α.

Σχόλια