Βροχές, καταιγίδες και χιόνια σήμερα Τρίτη

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου
περιμένουμε την Τρίτη. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.



Πιο αναλυτικά, την Τρίτη:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές. Η θερμοκρασία από μείον 4 έως 6 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 1 έως 6 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, τοπικά έντονες. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία από μείον 1 έως 12 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 0 έως 12 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, βροχές ή καταιγίδες και θερμοκρασία ως 14 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, παροδικές βροχές και καταιγίδες. Νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 8 έως 15 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, βροχές, τοπικές καταιγίδες και στα ορεινά και βορειότερα ημιορεινά χιόνι. Ο υδράργυρος από μείον 2 έως 12 βαθμούς.

Στην Αττική, τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, νότιοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.


Σχόλια