Ο Δήμος Νεμέας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Νεμέας συμμετέχει για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Η ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα αστικού περιβάλλοντος και η χρήση άλλων εναλλακτικών μέσων
μεταφοράς πέραν του αυτοκινήτου είναι το βασικό μήνυμα της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας που ξεκινάει σήμερα 16 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Η Εβδομάδα Κινητικότητας από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας με σκοπό την ενθάρρυνση των τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς καθώς και το συνδυασμό αυτών σε κάθε διαδρομή. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η δραστηριοποίηση των τοπικών αρχών, των φορέων και των πολιτών για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.


Κάθε χρόνο, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2016, έχει επιλεγεί ως μήνυμα το «Έξυπνη κινητικότητα, Ισχυρή Οικονομία» (Smart mobility, Strong economy) εστιάζοντας στη διασύνδεση της αστικής μετακίνησης και της οικονομικής ανάπτυξης των πόλεων, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό, μέσω της συνύπαρξης των μέσων μαζικής μεταφοράς, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.

Σχόλια