Δελτίο τύπου των δημοτικών συμβούλων της παράταξης ''Μαζί για τη Νεμέα'' σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση από τη Δημοτική Αρχή

Αγαπητοί Συνδημότες,
Διαβάσαμε πρόσφατα Δελτίο Τύπου του Δήμου Νεμέας στο οποίο η Δημοτική Αρχή πανηγυρίζει για την εφαρμογή της Ανακύκλωσης στο Δήμο, παρουσιάζοντάς τη σαν 
μεγάλο της επίτευγμα!

Γεννιέται εύλογα το ερώτημα τόσο σε εμάς όσο και σε σας:  γιατί επί δύο χρόνια η σημερινή Δημοτική Αρχή είχε καταργήσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης που λειτουργούσε επί σειρά ετών στο Δήμο και το επανέφερε τώρα,  δίνοντάς του έμφαση και παρουσιάζοντάς το σαν κάτι το σπουδαίο και  το  καινούργιο, που θα λύσει δήθεν  το συνολικό πρόβλημα των σκουπιδιών;  Αφού είναι σαφές ότι αφορά μόνο τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα;

Είναι ξεκάθαρο πως με πρόφαση την ανακύκλωση η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να διαχειριστεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει με ευθύνη της περιέλθει  σ’ ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, τώρα που έκλεισε οριστικά και αποκαταστάθηκε ο ΧΑΔΑ στα Ηλιοπουλέικα  (όπως και όλοι οι ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο),  τώρα που παίζει το κρυφτούλι με τις Αρχές και προσπαθεί κρυφά και παρανομώντας να εξαφανίζει τα σκουπίδια.  Παρανομίες που μεταφράζονται ήδη σε μηνύσεις και μεγάλα πρόστιμα, τα οποία θα πληρώσετε εσείς οι δημότες.
Δεν μας λέει όμως  η Δημοτική Αρχή,  τι θα κάνει τα απορρίμματα που δεν είναι ανακυκλώσιμα;   Για πόσο θα παίζει το κρυφτούλι;  Πού θα τα πάει;  Γιατί  η αλήθεια είναι ότι δεν έχει πού να τα πάει  ή  τουλάχιστον  δεν έχει πού να τα πάει  νόμιμα.

Αυτό βέβαια που θα το χαρακτήριζε  κανείς ως την εκδίκηση της αλήθειας και του δικαίου (γιατί πάντοτε το ψέμα έχει κοντά ποδάρια) είναι πως όσον αφορά στη συνολική διαχείριση των σκουπιδιών, μετά από τέσσερα χρόνια «ανακάλυψαν» πόσο σωστή ήταν η πρόταση που είχαμε σχεδιάσει και υποβάλλει το 2012, έχοντας ήδη τότε εξασφαλίσει και τη χρηματοδότηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης μας,  πρόταση που είχαν πολεμήσει λυσσαλέα, συκοφαντώντας μας με τόνους λάσπης και παραπλανώντας όλους εσάς.
 Τώρα όμως, το 2016, έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο (που την ψήφισε ομόφωνα) και υπέβαλαν και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος την ίδια ακριβώς πρόταση για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ, παρουσιάζοντάς την μάλιστα και ως κατόρθωμα!  Σε ερώτηση δε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Επικεφαλής της παράταξής μας και πρώην Δημάρχου Βαγγέλη Ανδριανάκου  «τι άλλαξε μέσα στα τέσσερα χρόνια και αυτό που το 2012 το παρουσίαζαν κι αυτοί και τα παπαγαλάκια τους στον κόσμο ως την καταστροφή της Νεμέας, σήμερα το προτείνουν σαν την ορθότερη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων της»,  η απάντηση του κ. Καλαντζή  ήταν ότι «τώρα ωρίμασε ο κόσμος».  Χωρίς ίχνος ντροπής!

Αλήθεια, με τι κριτήρια διαπιστώνεται κάθε φορά από τον κ. Καλαντζή και την παρέα του η ωριμότητά σας; Και γιατί δεν σας καλεί να σας ενημερώσει ότι κατέθεσε την ίδια πρόταση που τότε πολεμούσε και να ζητήσει την άποψή σας;

Η αλήθεια είναι πως η Δημοτική Αρχή του κ. Καλαντζή έχει περιέλθει σε τέλμα και πλήρη απραξία, φανερά αιχμάλωτη πλέον των ψεμάτων, των υπερβολών, των μηχανορραφιών και της ενασχόλησής με την μικροπολιτική και τελικά της αποδεδειγμένης πλέον μετά από δυο χρόνια ανικανότητάς της σε όλα τα επίπεδα.  
Θέλουμε λοιπόν να … συγχαρούμε τη Δημοτική Αρχή  για την επαναφορά αφενός της ανακύκλωσης και αφετέρου της πρότασης μας του 2012 για την διαχείριση των απορριμμάτων!  Περιμένουμε πλέον να τη δούμε να δίνει λύση και στα μη ανακυκλώσιμα μέχρι να - και εάν – εγκριθεί  η πρόταση από το Υπουργείο έως και την υλοποίησή της.
                                                                                                                               
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης

                                                                                                                                 «ΜΑΖΙ για τη ΝΕΜΕΑ» 

Σχόλια