Μόνο οι Ιερισσιώτες αξίζει να λέγονται Έλληνες σήμερα. Κανείς άλλος.

ΜΙΑ ΟΛΌΚΛΗΡΗ ΔΙΜΟΙΡΊΑ ΜΑΤ ΣΥΝΈΛΑΒΕ(ΚΑΙ ΒΑΣΆΝΙΣΕ ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ) ΝΕΑΡΌ ΔΙΑΔΗΛΩΤΉ, ΕΠΕΙΔΉ, ΛΈΕΙ, ΈΣΠΡΩΞΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌ…

Ο ματατζής είναι προφανώς καμμένο μυαλό, άρρωστος και εγκληματίας εκτός από παράνομος. Έχει έναν άνθρωπο κάτω και τον βασανίζει. Αδιαφορεί επιδεικτικά για το νόμο, όσο και για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν τον ενδιαφέρει αν ο κόσμος τον βλέπει, γιατί ίσως και να γουστάρει. Διότι κανένας από αυτούς που βλέπουν δεν κάνει τίποτα. Απόλυτη εξουσία ο κάθε ανώμαλος…


Διότι, εμείς, που μπροστά στα μάτια μας ασκεί κάποιος βία σε έναν συμπολίτη μας, το μόνο που κάνουμε είναι να απαιτούμε να φωνάξει κι από πάνω “πιο δυνατά!” το όνομά του!
Το μόνο που κάνουμε, στο πιο ηρωικό… είναι να παρακαλάμε (!) τον ψυχάκια εγκληματία να τον αφήσει ελεύθερο.

Δεν ορμάμε πάνω του να τον ελευθερώσουμε και να ζητήσουμε νόμιμες εξηγήσεις από τον ψυχοπαθή, για το ότι βασανίζει άνθρωπο. Δεν κάνουμε τίποτα για να αμυνθούμε, ως μάρτυρες βίας.
Μόνο τραβάμε βίντεο, και ψελλίζουμε κάτι ακατάληπτα…

Αλλά, από τότε που βουλευτές και μάλιστα της αριστεράς, ανέχτηκαν τη βία μπροστά στις κάμερες, μαζί με τους παρουσιαστές και όλους τους καλεσμένους μιας εκπομπής, από τότε φάνηκε μάλλον, και το πώς αντιδρούν οι Έλληνες στη βία.
Τον άφησαν τον ψυχοπαθή –γιατί οποιοσδήποτε ασκεί βία είναι ψυχικά άρρωστος- να χτυπάει χυδαία χωρίς καμία άμυνα!
Μόνο προτροπές… ακούστηκαν. Μία από τα ίδια, λοιπόν, όπως αυτό το περιστατικό, χτες στο Σύνταγμα.

Οι έλληνες προφανώς, λοιπόν, σήμερα, τη βία την ανέχονται! Αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα. Δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε τις αναρίθμητες στιγμές βίας που έχουν υποστεί οι Έλληνες, τα τελευταία 5 χρόνια και την ουσιαστική απραγία τους.
Όλοι έχουν μείνει με ανοιχτό το στόμα με την παθητικότητα των Ελλήνων. Παγκοσμίως.

Ας καθίσουμε λοιπόν, να ανεχόμαστε τη βία από όπου κι αν προέρχεται… καταγράφοντας την ανικανότητα μας, βέβαια, και σε βίντεο, όπως και την αρρώστια μας. Γιατί αρρώστια είναι και η ανοχή της βίας, όπως και η ολοκληρωτική απουσία άμυνας.

Αυτή είναι η Ελλάδα. Αυτό ζει, και αυτό της αξίζει: Να ασκείται βία όλων των τρόπων και όλων των ειδών, και να κάθονται όλοι να κοιτάνε…

Την άμυνα δεν μας την έμαθε, προφανώς, ούτε η μάνα μας… Την άμυνα για την αξιοπρέπεια, τη ζωή και την αξία της, κανένας δεν μας την έμαθε.

Ντροπή στην ιστορία που κουβαλάμε. Μόνο οι Ιερισσιώτες αξίζει να λέγονται Έλληνες σήμερα. Κανείς άλλος. -

Σχόλια

Ο χρήστης Xrysalia είπε…
Λοιπόν δεν θα υποστηρίξω πως δεν "τσιμπαμε" στην εξουσια ακομη και στην θέα της, χωρις να σκεφτουμε τον λογο, ναι το κάνουμε. Ουτε θα πω πως δεν θα μπορουσε να εχει υπαρξει άλλου ειδους αντιδραση, θα μπορουσε. Το αποτελεσμα φυσικα θα ηταν να ερθουν αλλες τοσες διμοιριες των ΜΑΤ, να ριξουν κι αλλα δακρυγονα και θα το επαιρναν το παιδι ετσι κι αλλιως. Γιατι οσοι εχουμε βρεθει σε αναλογα γεγονοτα, το ξερουμε το εργο. Ξερουμε τι μας περιμενει. Και πολλες φορες εχουν συμβει και χειροτερα απ' οτι εχουμε φανταστει. Οπως αυτο το παιδι. Οταν αντισταθηκε στον Ματατζή, φυσικά και δεν φανταστηκε οτι θα ακολουθουσε αυτο...!
Ναι, αυτου του ειδους η "αστυνομια" με αυτο τον ανισο εξοπλισμο και με οοοοοοοοοοοολη την δυνατοτητα ασκησης εξουσιας, μας παγωνει. Το ιδιο ομως θα μπορουσε να ειχε παγωσει και η κοπελα που τραβηξε το βιντεο μπροστα τους, δεν παγωσε ομως, το τραβηξε, δεν εφυγε. Και δεν βλεπω να το τραβηξε σαν θεαμα, αλλα σαν αποκαλυψη. Αποκαλυψη του τι μπορει να συμβει χωρις κανενα λογο διπλα μας.
Ημασταν πολλοι διαδηλωτες στο Συνταγμα εκεινη την ημερα, χιλιαδες, στριμωγμενοι ολο και περισοοτερο στο πεζοδρομιο της Πλατειας. Δεν ειδαμε τιποτα σε σχεση με το συγκεκριμενο. Ειδαν μονο οσοι ηταν στο συγκεκριμενο σημειο. Ακουσαμε καποια στιγμη μια σειρηνα. Μετα μαθαμε πως ειχε να κανει με αυτο το παιδι. Ναι, ο ψυχανωμαλος καταφερνει και σου ασκει εξουσια. Ναι, με τροπο που εν μερει δεν καταλαβαινεις. Ναι, οσοι βρεθηκαν εκει ενιωσαν οτι δεν μπορουσαν να κανουν κατι παραπανω. Μονο να αποκαλυψουν το ονομα του. Τα ΜΑΤ την ωρα που τον σηκωνουν του κλεινουν το στομα, γι' αυτο κι ο αλλος του φωναζει "Πες το πιο δυνατα". Βλακεια; Βλακεια. Ολοι βλακωδώς σκεφτομαστε εκεινη τη στιγμη. Οταν βεπουμε την φρικη μπροστα μας.
Εμεις δεν ειδαμε αυτο, ειδαμε άλλα... Άλλα αίσχη το ιδιο βραδυ. Άλλους να πετιουνται κατω απο τα ΜΑΤ, δακρυγονα που δεν καταλαβαιναμε απο πού έρχονταν, άλλους να τους κηνυγανε στις σκαλες με τα γκλομπ επειδη "τολμησαν" να τους ειρωνευτουν. Αντιδράσαμε όσο μπορεσαμε. Τα οπλα ειναι ανισα.
Και μια τελευταια πληροφορια: Η διαδηλωση εληξε στις 11 η ωρα το βραδυ με τα 15-20 ατομα που μειναμε εκει μεχρι οι Ματατζηδες να πανε πισω στα καγκελα της Βουλης, απ' οπου μας διωξανε. Δεν το παιζουμε ηρωες. Αλλα οταν κανουμε κατι, το κανουμε, δεν κοροϊδεύουμε. Και ναι προσπαθησαμε να αντιγραψουμε και τους ανθρωπους της Ιερισσου. Να δειξουμε την ιδια ψυχη που δειχνουν κι εκεινοι οταν τους στριμωχνουν τα ΜΑΤ. Την έχουμε δείξει, να την ξαναδείξουμε. Να τραγουδησουμε, να τους φωναξουμε, να μεινουμε, να μη φυγουμε.