Βαγγέλης Ανδριανάκος: "Η Νεμέα έχει γίνει πλέον ανοχύρωτη πόλη"

Έκκληση του Βαγγέλη Ανδριανάκου στις αρμόδιες αρχές για επαρκή αστυνόμευση και πάταξη της εγκληματικότητας στο Δήμο Νεμέας.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου που λάβαμε πριν λίγο:

''Ανοχύρωτη πόλη έχει γίνει η Νεμέα τον τελευταίο καιρό, αφού τα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών σε
καταστήματα, περίπτερα και σπίτια του Δήμου μας είναι πλέον σχεδόν καθημερινά και ραγδαία αυξανόμενα.
Το Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας, παρά τις φιλότιμες και αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβάλλουν οι αστυνομικοί που υπηρετούν σ’ αυτό, παρουσιάζει σοβαρότατες ελλείψεις τόσο σε προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές. Ιδίως το θέμα της επάνδρωσής του έχει παραμείνει στάσιμο στη δομή περασμένων εποχών, ενώ θα έπρεπε να έχει ενισχυθεί, ενδυναμωθεί και να έχει προσαρμοστεί στα σημερινά κοινωνικά δεδομένα, καθώς ζούμε σε μία εποχή κοινωνικών ανακατατάξεων που έχει συνακόλουθο την έξαρση της βίας και  της εγκληματικότητας.  Είναι ανθρώπινα αδύνατον  δέκα άτομα - δύο από τα οποία  σε καθημερινή βάση «φυλάνε» το Κέντρο Μεταναστών της Κορίνθου - να επαρκούν για την αστυνόμευση μιας περιοχής περίπου 10.000 κατοίκων, αφού το πεδίο ευθύνης τους επεκτείνεται και σε περιοχές  εκτός των ορίων του Δήμου Νεμέας.  
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διαρκώς αυξανόμενη αίσθηση ανασφάλειας των δημοτών που νιώθουν και είναι απροστάτευτοι τόσο οι ίδιοι όσο και οι περιουσίες τους έναντι των κακοποιών που δρουν ανεξέλεγκτοι και ανενόχλητοι.
Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας την πλήρη απραξία που επιδεικνύει σ’ όλους τους τομείς,  δείχνει να εξάντλησε όλο το ενδιαφέρον της για την ασφάλεια των δημοτών, στις προεκλογικές δηλώσεις του Δημάρχου Καλαντζή, όταν ανεύθυνα και εμπαίζοντας τους πολίτες, απειλούσε με επιεικώς αστείες δηλώσεις του τύπου  «αν τολμήσει η πολιτεία να “πειράξει” το Αστυνομικό Τμήμα της Νεμέας, θα κηρύξω τη Νεμέα αυτόνομο κράτος»!  Προφανώς επειδή η πολιτεία δεν “πείραξε”  το Αστυνομικό Τμήμα, ο Δήμαρχος επαναπαύθηκε στις δάφνες του και δεν τον νοιάζει πλέον αν τίθεται σε καθημερινό κίνδυνο η προσωπική ασφάλεια αλλά και η περιουσία των δημοτών, αφού εδώ κι ενάμιση χρόνο  δεν έχει κάνει καμία παρέμβαση ή προσπάθεια να πιέσει την κεντρική εξουσία να ενισχύσει και να ενδυναμώσει σύμφωνα με τις ανάγκες του τόπου μας το Αστυνομικό Τμήμα.   
Όμως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο: δεν γίνεται να είμαστε στο έλεος των κακοποιών, απροστάτευτοι και το χειρότερο κανείς να μην ενδιαφέρεται γι’ αυτό.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μειοψηφίας του Δήμου, απευθύνω έκκληση στις αρμόδιες αρχές (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας) να κινητοποιηθούν άμεσα με κατεύθυνση την ενίσχυση με κάθε τρόπο του Αστυνομικού Τμήματος της Νεμέας και στόχο την επαρκή αστυνόμευση και πάταξη της εγκληματικότητας στο Δήμο μας και την προστασία των δημοτών''.

                                                                                                            ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ν. ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΟΣ
                                                                                                         Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
                                                                                                         «ΜΑΖΙ για τη ΝΕΜΕΑ»

Σχόλια