Οι αγρότες στην Αθήνα. Ξεκινάει το μεγάλο συλλαλητήριο

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη κάθοδος των αγροτών με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο σήμερα και αύριο κατά του Ασφαλιστικού.

Οι αγρότες έχουν δώσει ραντεβού στην Ομόνοια, όπου θα γίνει
προσυγκέντρωση και μετά θα πάνε στο Σύνταγμα, όπου θα στηθούν σκηνές.

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα. Το μπλόκο της Νίκαιας θα έχει σημαντική εκπροσώπηση στο Σύνταγμα, καθώς υπολογίζεται ότι θα κατέβουν στην Αθήνα 35-40 πούλμαν.

Στις 9 το βράδυ αναχώρησαν από το λιμάνι του Ηρακλείου και της Σούδας τα πλοία με τους αγρότες της Κρήτης, που έρχονται χωρίς τρακτέρ. Οι μισοί θα πάνε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να ενωθούν με τους ανθοπραγωγούς και οι υπόλοιποι στην Ομόνοια.

Ενάντιο στο Ασφαλιστικό θα διαμαρτυρηθούν διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι καθώς συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχει δηλώσει και η ΑΔΕΔΥ, με συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος από γιατρούς, δικηγόρους και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αύριο Σάββατο εκτός από τους αγρότες που θα παραμένουν στο Σύνταγμα συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Σε ετοιμότητα η αστυνομία

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία που έχει ετοιμάσει τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Η πρώτη ζώνη ελέγχου είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.ά.) και στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η τελευταία στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν στο Σύνταγμα.

newsbeast.gr

Σχόλια