Αστυνομικοί πληρώνουν από την τσέπη τους το σέρβις των περιπολικών

Η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να περιορίσει τον αριθμό των αστυνομικών τμημάτων, για να μειώσει τα έξοδα ενοικίων έχει ήδη προκαλέσει «μουρμούρες» στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι μάχιμοι αστυνομικοί βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους για να κάνουν τη δουλειά τους.

Υπάρχουν περιπτώσεις αστυνομικών που χρειάστηκε να πληρώσουν από την τσέπη τους για
το σέρβις του περιπολικού που χρησιμοποιούν ή να καταφύγουν σε εσωτερικό έρανο για τη γραφική ύλη των γραφείων. Ύστατη λύση, σε κάποιες περιπτώσεις, είναι και οι δωρεές που κάνουν απλοί πολίτες, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Ενδεικτικό παράδειγμα, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. έβαζε το «χέρι στην τσέπη» για να βάλει 80 ευρώ από το μισθό του προκειμένου να αντικατασταθεί μπαταρία σε όχημα της υπηρεσίας του.

Σε κρίσιμη αστυνομική υπηρεσία ασφαλείας οι αξιωματικοί βάζουν 4 ευρώ το μήνα για την αγορά καρτών sim προκειμένου να επικοινωνούν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια περιπολιών. Άλλοι έβαλαν από την τσέπη τους τη διαμονή τους στην επαρχία, όπου ταξίδευσαν και εξιχνίασαν υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Ο νέος υπουργός πάντως φαίνεται να στέκεται στην εξοικονόμηση πόρων, προσωπικού, τεχνικών μέσων και τον εξορθολογισμό των δαπανών για αποτελεσματικότερη δράση και πρόληψη στην αντιμετώπιση της ακραίας εγκληματικότητας.

Σχόλια