Επίσκεψη Θεανώς Φωτίου στην Κόρινθο και Λουτράκι

Η περιοδεία της κ. Θεανώς Φωτίου, πρώην  αν. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Κορινθία ξεκίνησε από το Δημαρχείο Κορίνθου στις 11 το πρωί της Τρίτης 9/9, όπου την υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός. Στη συνάντηση η οποία αφορούσε την παρουσίαση του έργου του
Υπουργείου Εργασίας για το Πρόγραμμα  “Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA/FEAD)", παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μ. Θελερίτη, Γ. Ψυχογιός και Γ. Τσόγκας, ο αντιδήμαρχος κ. Χ. Καμπούρης και μέλη της κοινωνικής σύμπραξης ΤΕΒΑ Κορινθίας και των κοινωνικών δομών.

Ο κ. Α. Πνευματικός ανέφερε πως το πλαίσιο του έργου έχουν ξεκινήσει οι διανομές ροδάκινων στους δικαιούχους και  σημείωσε πως οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της φτώχειας κινούνται σε σωστή κατεύθυνση διότι υλοποιούνται στη βάση ενός πιο ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Ο Δήμαρχος Κορίνθου εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και θα συνδυαστεί με παράλληλα προγράμματα (π.χ. ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα) σε συνεργασία με την εκκλησία και τις αλληλέγγυες δομές που υποστηρίζουν ανθρώπους που βιώνουν ακραία φτώχεια.
Η κ. Θ. Φωτίου αναφέρθηκε στις στοχευμένες δράσεις του προγράμματος και στις καινοτομίες, καθώς και στα αξιοκρατικά διαφανή κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων.  Σημείωσε επίσης πως μέχρι στιγμής στην Κορινθία έχουν δοθεί 3.500 κάρτες αλληλεγγύης μέσω των οποίων δίνεται πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες σε 6.700 πολίτες της Κορινθίας ενώ αναφέρθηκε και στις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον όπως για παράδειγμα είναι η κατάρτιση πανελλαδικού χάρτη της φτώχειας,  η έκδοση καρτών μετακίνησης για ΑμεΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους, ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους άνω των 65 ετών, η ενεργοποίηση των καρτών υγείας ανασφάλιστων, η διανομή σχολικών γευμάτων σε μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων της χώρας, η ορθολογικότερη διαχείριση του αγαθού της τροφής ώστε να μην θάβεται και να μην πετιέται η τροφή, ο σχεδιασμός Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το δίχτυ προστασίας (κοινωνικό εισόδημα) για τις ευάλωτες ομάδες και η αναδιοργάνωση και αναμόρφωση του τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας.
Στη συνέχεια η κ. Θ. Φωτίου μαζί με μέλη και φίλους του ΖΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το κέντρο της πόλης και στις 13:00 μμ έδωσε πολιτική συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και εξηγώντας γιατί οι πολίτες πρέπει να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Το απόγευμα η κ. Θ. Φωτίου με υποψήφιους βουλευτές  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας, επισκέφθηκε τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π. Μέριμνα) του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη και στελέχη του Δήμου. Στη συνέχεια η κ. Θ. Φωτίου και το κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισκέφθηκε τoν παπά Σωφρόνιο στον Αη Γιάννη και τον παπά Νίκο στην Παναγία την Γιάτρισσα για να ενημερωθεί για το συνολικότερο ανθρωπιστικό έργο που πραγματοποιεί η εκκλησία στο Λουτράκι.
Η περιοδεία της κ. Θ. Φωτίου στην Κορινθία ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του  Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου, όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία της με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μπροστά σε πλήθος κόσμου, ανάμεσα του οποίου ήταν ο πρ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας κ. Φάνης Κουρεμπές, ο Γ.Γ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, συντοπίτης μας κ. Χαράλαμπος Κασίμης, ο Δήμαρχος Κορίνθου, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων κ.ά., μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και στην Κορινθία.

Σχόλια