Εκλογές 2015: Αλλαγές και εκπλήξεις στις λίστες των υποψηφίων


Πυρετώδεις διαδικασίες στα κόμματα ενόψει των εκλογών, που σβήνουν και γράφουν διαρκώς ονόματα προκειμένου να καταρτίσουν τις λίστες των υποψηφίων.

Νέα ονόματα στις μεγάλες περιφέρειες θα κάνουν την εμφάνισή τους, από όλες
τις πλευρές.

Μπορεί να έχουν μείνει λιγότερες από 18 μέρες μέχρι τις εκλογές και ακόμα δεν έχουν προκύψει οι λίστες με τους υποψήφιους των κομμάτων που θα διεκδικήσουν την πρωτιά.

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία σβήνουν και γράφουν συνεχώς, προσπαθώντας να βρουν τον καλύτερο συνδυασμό ονομάτων, είτε στο Επικρατείας είτε στις Περιφέρειες.

Θυμίζουμε ότι στις εκλογές αυτές δεν θα επιλέξουμε εμείς τους βουλευτές που θα μας εκπροσωπούν στη Βουλή, αλλά οι αρχηγοί και τα επιτελεία των κομμάτων που θα έχουν καταρτίσει από πριν τις λίστες.

Το ρεπορτάζ του Star συγκέντρωσε τα ονόματα τα οποία "παίζουν" για τα δύο κόμματα, ενώ δίνει απαντήσεις και στο τι θα γίνει τελικά με τους Μητρόπουλο, Χριστοδουλοπούλου, αλλά και... Λάκη Λαζόπουλο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Νέα Δημοκρατία δεν αποκλείεται να επιστρέψει η Μαριέτα Γιαννάκου, ενώ η Άντζελα Γκερέκου ζήτησε να μεταφερθεί στην Αθήνα και να μην είναι πλέον υποψήφια στην Κέρκυρα. Που θα είναι υποψήφιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος όμως κάθε κόμματος θα έχει την τελευταία λέξη για την κατάρτιση της λίστας σε κάθε περιφέρεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πρόσφατα ότι τα σταριλίκια τελείωσαν, βάζοντας τέλος στα σενάρια ότι θα είναι υποψήφιοι ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Θάνος Μικρούτσικος.

Το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει εξ ολοκλήρου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ενταχθεί το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Λαοκράτης Βάσσης και ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Νίκος Κοτζιάς, χωρίς να αποκλείεται και η τοποθέτηση τους στο ψηφοδέλτιο της Α ή Β Αθήνας.

Επίσης τρεις πανεπιστημιακοί και πιο συγκεκριμένα οι κκ Κώστας Δουζίνας, Κώστας Βεργόπουλος, Αντώνης Λιάκος αναμένεται να είναι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ,  ενώ θα μετακινηθούν ο Πάνος Σκουρλέτης στη Β Αθήνας και η Ράνια Αντωνοπούλου στην Α Αθήνας.

Παρεμβάσεις στη σειρά των εκλεγμένων δεν θα γίνουν. Θα συμπληρωθούν όμως τα κενά των βουλευτών που αποχώρησαν. Μια τέτοια θέση αναμένεται να καλυφτεί από τον Σάββα Ρομπόλη στη Β Αθήνας.

Ο προβληματισμός που είχαν για το εάν θα είναι υποψήφιοι φαίνεται να ξεπεράστηκε και ο Θοδωρής Δρίτσας αναμένεται να είναι και πάλι υποψήφιος στην Α Πειραιά και η Τασία Χριστοδουλοπούλου στην Α Αθήνας.

Από τις λίστες αποκλείονται πρώην γενικοί γραμματείς, έτσι ο Γιώργος Τσίπρας ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού,  δεν θα είναι υποψήφιος.

Από τη ΔΗΜΑΡ ή το ΠΑΣΟΚ θεωρείται βέβαιη η υποψηφιότητα του Μάρκου Μπάλαρη στην  Α Θεσσαλονίκης, δεν αναμένεται να είναι στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης αντίθετα δεν αποκλείεται η Μαρία Ρεπούση.

Παρελθόν για την Κουμουνδούρου αποτελεί ο Αλέξης Μητρόπουλος, αντίθετα οι υπόλοιποι βουλευτές που ψήφισαν «παρών» στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης  αναμένεται να είναι και πάλι υποψήφιοι.

Στη ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας και στα Ηράκλειο. Η Άντζελα Γκερέκου έχει ζητήσει να μετακινηθεί στη Β Αθήνας, ενώ για το ψηφοδέλτιο επικρατείας ακούγονται τα ονόματα της Μαριέττας Γιαννάκου και του Νίκου Αλιβιζάτου .

Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα ενταχτούν οι βουλευτές που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ και πιο συγκεκριμένα οι κκ Κώστας Δαμαβολίτης και Μαρίνος Ουζουνίδης.

Στην Β Πειραιά και τα Χανιά θα είναι υποψήφιος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος περιμένει την οριστική απόφαση για το εάν θα ενταχτούν στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας, ο Μανώλης Γλέζος και η Σοφία Σακοράφα. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι υποψήφια στην Α Αθήνας και η Νάντια Βαλαβάνη στην Β Αθηνάς. Όσο για τη Ραχήλ Μακρή επιμένει ότι θα είναι υποψήφια στην Κοζάνη, παρά τις φήμες που τη θέλουν να μετακινείται στη Β Αθήνας.

Στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ εκτός από τον πρόεδρο και άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να είναι πρώην στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου και πιο συγκεκριμένα οι κκ Π.Γερουλάνος, Μ.Όθωνας, Σ.Κεδίκογλου .

star.gr

Σχόλια