Νέοι και Κοινωνική Οικονομία στην Θεσσαλονίκη - Πρόσκληση

Την Τρίτη, 26 Μαΐ 2015, στις 16.00, στην αίθουσα της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 93Α, 2ος όροφος), το Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας-ΚΕΑΕΠ στα πλαίσια του Προγράμματος ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ σε ΔΡΑΣΗ οργανώνει ημερίδα κυρίως για όλους τους Νέους και Νέες, ανοικτή
σε κάθε ενδιαφερόμενο με θέμα: ΝΕΟΙ & Κοινωνική Οικονομία.
Η κοινωνική οικονομία, εμπνέεται από ιδέες όπως αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή, δημοκρατική λήψη αποφάσεων. Εν μέσω οικονομικής αστάθειας, αυτός ο τρόπος του επιχειρείν παρουσιάζεται ως αντίδοτο στην κρίση, την ανεργία και την περιθωριοποίηση. Η Κοινωνική Οικονομία μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις και ανάγκες των νέων για αναζήτηση εργασίας, παρέχοντας καινοτόμες και δημιουργικές ιδέες. Επίσης, εξ αιτίας της φύσης και της ιδεολογίας που περιβάλλει την κοινωνική οικονομία, μπορεί να προωθήσει την ενεργό συμμετοχή των νέων στην κοινωνία. 
Το πρόγραμμα «Υποστήριξη Πρωτοβουλιών Νέων» πέραν από ενημερώσεις και ημερίδες στοχεύει:
•        στην προώθηση της ιδιότητας των νέων ως ενεργών και ευρωπαίων πολιτών μέσω της δικτύωσής τους με νέους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας στο εξωτερικό, αλλά και μέσω της χρησιμοποίησης των διαύλων επικοινωνίας και συνεργασίας που θα δημιουργηθούν και θα αναπτυχθούν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος,
•        στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης, στην προαγωγή της ανεκτικότητας και στην προώθηση της διαπολιτισμικής προσέγγισης των νέων με σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
•        στην ενθάρρυνση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των νέων από διαφορετικές χώρες.
•        στη συμβολή της βελτίωσης της ποιότητας των υποστηρικτικών δομών για νεανικές δραστηριότητες και των δυνατοτήτων των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στον τομέα της νεολαίας.
Χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους νέους και νέες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τόσο στην ημερίδα στην Θεσσαλονίκη (Τρίτη, 26-5-2015, στις 16.00) όσο και στο keaep@otenet.gr, καθώς και στο τηλ. 210 8215853 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-18:00) για πληροφορίες.
Οι συμμετέχοντες στηνημε ρίδα θα προσεγγίσουν θέματα όπως: Κοινωνική Επιχειρηματικότητα & Κοινωνική Οικονομία (Δ. Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος), ΚοινΣΕπ & Αγορά Εργασίας (Χ. Βοζίκης, Αναπληρωτής Πρόεδρος Β΄ Δη. Κοινότητας Θεσσαλονίκης), Τι είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ & Συντονίστρια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΚοινΣΕπ Κεντρ. Μακεδονίας), Χτίζοντας την αποτελεσματική ομάδα στην δική μας ΚοινΣΕπ (Α. Λαζαρίδου, Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Κέντρου ΕΡΓΑΝΗ), ενώ προσεκλήθησαν ενεργές ΚοινΣΕπ για να παρουσιάσουν την δραστηριότητά τους, την Τρίτη, 26 Μαΐ 2015, στις 16.00, στην αίθουσα της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 93Α, 2ος όροφος, έναντι εκκλησίας Αγ. Πάντων).



Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Σχόλια