Le Monde: Ο Σαμαράς μετά τον Δήμα θα προτείνει τη Δαμανάκη

Η Ευρώπη έχει εκ νέου στραμμένα στα βλέμματα στην Ελλάδα, αναφέρει η Le Monde σε δημοσίευμα της για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναλυτικότερα, η γαλλική εφημερίδα χαρακτηρίζει την προεδρική εκλογή ως «υψηλού κινδύνου» αφού μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές «με πιθανότερο νικητή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι νιώθει έτοιμος
να πάρει τα ηνία της χώρας και υπόσχεται την έξοδο από τα μνημόνια, αυτά τα μεγάλα προγράμματα, που οργανώνουν τις επιβεβλημένες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έναντι πιστώσεων 240 δισ. ευρώ από το 2010» σημειώνει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι «είναι σαφές ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε αντίθεση με τους στόχους που τέθηκαν από τους πιστωτές στην Ελλάδα».

Επιπλέον η Le Monde, αναφέρει πως για τις Βρυξέλλες οι κίνδυνοι «είναι σχετικοί» ακόμη με μια επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς εκτιμάται ότι αφενός δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει μόνος του και θα υποχρεωθεί πιθανότατα σε συγκυβέρνηση και αφετέρου η σημερινή οικονομική κατάσταση δεν έχει καμία σχέση έχει με το 2012 και την απειλή πρόκλησης ντόμινο σε όλη την Ευρώπη.

Τέλος, η γαλλική εφημερίδα κάνει λόγο για έναν «άσσο στο μανίκι του Σαμαρά» προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αυτή είναι η… Μαρία Δαμανάκη! Όπως αναφέρει η Le Monde, ο πρωθυπουργός είναι πιθανό «να προτείνει για την προεδρία της Δημοκρατίας, μετά τον δεύτερο γύρο, νέο υποψήφιο, που θα ικανοποιεί τουλάχιστον τη ΔΗΜΑΡ. Το πρόσωπο αυτό μάλιστα, που ακούγεται για την τρίτη εκλογή, είναι η πρώην Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη».

madata.gr

Σχόλια