Χαμογέλα, άνεργε, τι σου ζητάνε;

Χαμογέλα,άνεργε,τι σου ζητάνε επιτέλους; Λίγο χαμόγελο, λίγη θετική ενέργεια, όπως λένε σοφά και οι απανταχού τηλεπερσόνες.

Μια άλλη ματιά, μια αισιοδοξία η οποία φυσικά και δεν είναι κατακριτέα, αλλά κι εσύ άνεργε πατέρα, μάνα, αδερφέ, πρέπει να το κάνεις επί τούτου, με το στανιό που λέμε, έρχονται και γιορτές, άνθρωπέ μου!

Ξέχνα τη θλίψη σου ή καλύτερα στόλισέ την με λίγη
χρυσόσκονη, βάλε και καμιά δεκαριά λαμπάκια, φόρα το γιορτινό σου χαμόγελο και υποκρίσου κάποιον άλλον. Τον άλλο, που λέει και η ψυχολογία.Αυτός ο "άλλος" μας έφαγε.

Κλέψε λίγη από τη λάμψη των εορτών, ζήλεψε τα εορταστικά πακέτα αποδράσεων, φαντάσου πού θα ήθελες να περάσεις το ρεβεγιόν σου, πες και κανένα ψέμα ότι και καλά είσαι και συ καλεσμένος σε κανένα πάρτι. Έλα, μωρέ, μπορείς να το κάνεις. Μη γίνεσαι μίζερος άνθρωπος.

Εξάλλου, όπως λένε, δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω. Μπορείς, λοιπόν, να υποκριθείς, για τις μέρες που έρχονται. Μη χαλάσεις και τη ψυχολογία των γύρω σου, χρονιάρες μέρες...

Το ξέρεις ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν να τους χαλάς τη ζαχαρένια, το όνειρο. Δεν θέλουν τη κλάψα σου κοντά τους, είναι γρουσούζικο.Τόσα΄σχέδια κάνουν, τόσες ετοιμασίες, θα 'χουν την όρεξή σου να κλαψουρίζεις και να μην μπορείς να ακολουθήσεις το mood της παρέας;

Χαμογέλα, άνθρωπε, λοιπόν, και μη διανοηθείς να κλάψεις. Όχι, όχι, μη... Πνίξε τα δάκρυά σου όσο πιο βαθιά μπορείς. Επιτρέπεται να κλαις μόνο τα βράδια της σιωπής και της μοναξιάς. Χαμογέλα ρε, χαμογέλα σου λέω.

Χαμογέλα και συ φίλε μου και φίλη που τώρα το διαβάζεις αυτό, ακόμα κι αν θες για τους δικούς σου λόγους να κλάψεις, χαμογέλα και συ όπως κάνω και γω, τώρα που γράφω αυτές τις σειρές.

Χαμογέλα. Κι αν κάποιο δάκρυ ξεφύγει, άστο να κυλήσει, είναι λυτρωτικό, θεραπευτικό. Άστο να κυλήσει και πάρε δύναμη απ' αυτό.

Καλές γιορτές σε όλους σας, με χαμόγελα και με δάκρυα μαζί.

Αγγελική

imerologioanergou.gr

Σχόλια