Η Νεμέα γέμισε άρωμα

Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα και σε μια περιοχή η οποία έχει συνδέσει το όνομα της με το κρασί εδώ και χιλιάδες χρόνια ένας νέος κοιτάζει διαφορετικά και ξεκινά κάτι εντελώς διαφορετικό για την περιοχή του.

Ο Ανδρέας Βασιλακόπουλος έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια την καλλιέργεια αρωματικών φυτών και πιο συγκεκριμένα
μέντας, δενδρολίβανου,φασκόμηλου,λεβάντας και θυμαριού. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του τον ρωτήσαμε και μας απάντησε για την επιλογή του και τον τρόπο καλλιέργειας που χρησιμοποιεί διότι πρόκειται για την μοναδική προσπάθεια αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Πελοπόννησο και από τις ελάχιστες σε ολόκληρη την Ελλάδα στον τομέα των αρωματικών φυτών και σε πλήθος 5 διαφορετικών φυτών μεταξύ τους.

Η καλλιέργεια έχει μπει σε πρόγραμμα πιστοποίησης βιολογικής καλλιέργειας από την πρώτη στιγμή και αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει κατοχυρώσει την ανάλογη έγκριση.

Μέσα στο Νοέμβριο είναι προγραμματισμένη η φύτευση 5500 νέων φυτών και αρχές του επόμενου χρόνου άλλων 1000.

Ο πολλαπλασιασμός των φυτών γίνεται με τη μέθοδο του μοσχεύματος και της παραφυάδας.

Το καλοκαίρι υπήρξαν τα πρώτα αποτελέσματα σε μικρές ποσότητες τα οποία αφού κόπηκαν από τα φυτά τοποθετήθηκαν σε ειδικό χώρο, διαμορφωμένο κατάλληλα για την αποξήρανση τους. Πλήρης παραγωγή αναμένεται να υπάρχει από το καλοκαίρι του 2015 και κάθε χρόνο θα είναι αυξανόμενη.

Αξίζει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς τους νέους του τόπου μας που τολμούν, προσπαθούν και δε φοβούνται όλα αυτά που ακούμε στις τηλεοράσεις αλλά έχουν όνειρα και προσπαθούν για κάτι διαφορετικό και καλύτερο.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην προσπάθεια σου αυτή.

e-diseis.gr

Σχόλια