Μιχ. Χρυσοχοΐδης «Η Πελοπόννησος αλλάζει ριζικά σελίδα με την αποτελεσματική πολιτική της Περιφέρειας»

 «Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτελείται πάρα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο και αποδεικνύεται έμπρακτα ότι όταν υπάρχει συγκεκριμένο πολιτικό όραμα , σχεδιασμός και γνώση των ζητημάτων, υπάρχουν και απτά αποτελέσματα» δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη στην έδρα της Περιφέρειας στην
Τρίπολη, την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014.
Απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο κ. Υπουργός τόνισε την ικανοποίησή του γιατί «συντελείται μεγάλη πρόοδος στην Πελοπόννησο, γιατί βλέπουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής, τα οποία αλλάζουν ριζικά την Πελοπόννησο προς το καλύτερο και αποδεικνύουν ότι γίνεται μεγάλη δουλειά και υλοποιείται σπουδαίο έργο» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
 
70 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια για τη γέφυρα της Τσακώνας
Κατά την επίσκεψή τους στο μεγάλο έργο της γέφυρας της Τσακώνας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι «πρόκειται για μεγάλο και σημαντικό έργο, στο επίπεδο της προσβασιμότητας και της τεχνογνωσίας, το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 70 εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισε παρά την υπερδέσμευση πόρων. Το πρόγραμμά μας διατηρείται ακέραιο και υλοποιείται απρόσκοπτα, παρά τις όποιες αντίθετες και ανεδαφικές απόψεις έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί».
«Χαιρόμαστε για την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, δεν ξεχνάμε ωστόσο ότι το έργο αυτό το πληρώνουν οι πολίτες και ότι υπάρχουν ευθύνες για τα λάθη του παρελθόντος και τα οποία δεν θα πρέπει ποτέ να επαναληφθούν» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης.

Κόμβος Μελιγαλά
Ο κ. Τατούλης εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του στη θετική ανταπόκριση του Υπουργού στο αίτημα των πολιτών και της Περιφέρειας για τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου στο ύψος Μελιγαλά, που θα εξυπηρετεί τη βιομηχανική περιοχή και θα αναδείξει την αρχαία Μεσσήνη.

Λεύκτρο - Σπάρτη
 «Με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων σε λίγους μήνες η Πελοπόννησος θα διαθέτει το καλύτερο οδικό δίκτυο στη χώρα» ήταν η κοινή διαπίστωση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, μετά και την επιθεώρηση του άξονα Λεύκτρου – Σπάρτη, για τον οποίο τόνισε ο κ. Τατούλης ότι η παραχώρηση θα πρέπει να συνεχιστεί ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.

Αεροδρόμιο Τρίπολης-Επανεκκίνηση Σιδηροδρόμου-Ανατολικός Άξονας
Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε επίσης ειδική αναφορά σε τρείς άξονες προτεραιότητας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως τους εξέθεσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και όπως αποτυπώνονται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, το αεροδρόμιο της Τρίπολης, την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου και τον Ανατολικό οδικό άξονα.

«Βραχυπρόθεσμος στόχος μας είναι την Άνοιξη το αεροδρόμιο της Τρίπολης να είναι απόλυτα λειτουργικό σε πτητικό επίπεδο, ώστε μετά σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να μεταβιβαστεί στην Περιφέρεια για την αξιοποίησή του» δήλωσε ο κ. Υπουργός και τόνισε ότι η λειτουργία του θα είναι συμπληρωματική με το διεθνή αερολιμένα της Καλαμάτας το οποίο αναπτύσσεται και αναβαθμίζεται.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης υιοθέτησε την πρόταση της Περιφέρειας για το μοντέλο επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, και για τον Ανατολικό παραλιακό άξονα της Πελοποννήσου, τον οποίο χαρακτήρισε έργο πνοής για την Πελοπόννησο, τον έθεσε στις προτεραιότητες του Υπουργείου, ώστε να γίνει μια αρχική αναγνωριστική μελέτη για το μοντέλο υλοποίησής του.


Σχόλια