Ενημέρωση για τις απαλλοτριώσεις στο δρόμο Νεμέα – Κούτσι – Στιμάγκα, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων

Κόρινθος, 7/8/2013

 ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


   ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


 Με αφορμή σχετικά σχόλια σε τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. για τις απαλλοτριώσεις στην Επαρχιακή Οδό Νεμέα – Κούτσι – Στιμάγκα, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, εκδόθηκε το παρακάτω ενημερωτικό σημείωμα...
:


1.     Με το έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Νομού Κορινθίας με αρ. πρ. 68/14-1-2013 ζητήθηκαν  από την Δ/νση Τεχν. Έργων της Π.Ε. Κορινθίας, για να καταστεί εφικτή η κατάθεση αίτησης καθορισμού προσωρινής τιμής μονάδος από το Δικαστικό Γραφείου Κορίνθου, για την κηρυχθείσα απαλλοτρίωση για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση –Διαπλάτυνση-Επαρχιακής Οδού Βέλο–Στιμάγκα-Νεμέα», «τα στοιχεία του εικαζόμενου ιδιοκτήτη για τις ιδιοκτησίες με άγνωστο ιδιοκτήτη (εικαζόμενος ιδιοκτήτης δεν μπορεί να είναι άγνωστος».
2.     Κατόπιν τούτων έγινε εκ νέου έρευνα από την Υπηρεσία μας με την βοήθεια του Δήμου Νεμέας, της Τοπικής Κοινότητας και του μελετητή, αλλά, για  τα αγροτεμάχια με αύξοντα αριθμό 43 και 74,  για τα οποία στον κτηματολογικό πίνακα του 2009 εμφανίζονταν ως «άγνωστοι» οι φερόμενοι ιδιοκτήτες τους, δεν ανευρέθησαν στοιχεία.  Με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας μας , αφού ζητήθηκε προφορικά η άδεια του κ. Δημάρχου Νεμέας, ανεγράφησαν τα στοιχεία του κ. Δημάρχου, ως θεσμικού προσώπου.
3.     Ήδη, με τις από 7 Ιουνίου 2013 διορθώσεις της Υπηρεσίας μας στον κτηματολογικό πίνακα του 2009 , στο αγροτεμάχιο με α.α. 43 ως φερόμενη ιδιοκτήτρια είναι η κ. Γαστουνιώτη Ν. Ευφροσύνη.
4.     Για το αγροτεμάχιο με α.α. 74 δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα ιδιοκτήτης αλλά από την μελέτη του έργου δεν προκύπτει χρήση του, άρα και απαλλοτρίωσή του .
5.     Σε κάθε περίπτωση η αναγραφή οιουδήποτε στους κτηματολογικούς πίνακες ως φερόμενου ιδιοκτήτη, δεν δημιουργεί αφ’ εαυτής δικαίωμα αποζημίωσής του διότι απαιτείται δικαστική απόφαση μετά από έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας.




  Β. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

                                    ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ  Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

                                        Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Σχόλια